a Girl in Her Thirties

Antikarácsonyi dalok az ünnepekre

2018. december 09. - MariannaK

Szerintem mindenki szeret zenét hallgatni, Karácsony közeledtével viszont lehet egy hamar besokallunk Mariah Carey All I Want Is Christmas Is You dalától. Ami nem is csoda. A tudomány szerint az ünnepi dallamok nem tesznek jót a mentális egészségünknek.

A karácsonyi zene eleinte tényleg nosztalgikus hatással lehet ránk, sőt akár ünnepi hangulatba is hozhat, de a Jingle Bells dallama a századik alkalommal már szimplán csak idegesítő és unalmas, mondják a kutatók. Az agy ugyanis ilyenkor telítődik, ami negatív választ vált ki. Ha ráadásul amúgy is stresszesek vagyunk ebben az időszakban anyagi, családi vagy munkahelyi ügyek miatt, a vidám dallamok csak még idegesítőbbnek hatnak, és még stresszesebbé tesznek minket. 

Persze nincs karácsonyi készülődés karácsonyi dalok nélkül, hiszen muszáj ráhangolódnunk idén is az ünnepekre. És valjuk be őszintén, mint minden más az ünnepek is sokkal jobbak zenével. De hogy a fenn említett stresszt elkerülkük, ahhoz szükségünk van egy olyan playlistre ami kicsit változatos.
Én most az alábbi zenéket ajánlom nektek:

A bejegyzés trackback címe:

https://agirlinherthirties.blog.hu/api/trackback/id/tr514465580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása