a Girl in Her Thirties

Szerepelhet-e egy szűz nő bikiniben a címlapon?

2018. december 06. - MariannaK

Nem lehet nem észrevenni, hogy napjainkban a feminizmus mindenhol téma. Az pedig mindenképp jó dolog, hogy eljutottunk egy olyan szintre, hogy a "feminista" jelzőt nem kell többé szégyellni, és nem kell miatta magyarázkodni, de valjuk be őszintén: van még mit tenni bőven. A feministák között úgyanúgy mint a társadalom többi tagjai között vannak véleménykülönbségek. Egy ilyen véleménykülönbség kifejezésének lehettünk tanúi a héten, mikor Natalie Portman és Jessica Simpson a női egyenjogúság és a szexualitás témakörét ér(in)tette (félre).

Portman az USA Today-nek adott interjút december 4-én, ahol többek között arról beszélt, hogy milyen egymásnak ellentmondó üzeneteket kapnak a fiatal nők a szexualitásról és a testükről. Egy ponton pedig ezt mondta:

Emékszem, mikor tinédzser voltam és Jessica Simpon egy magazin címlapján szerepelt 'Szűz vagyok' felirattal, miközben szexi bikiniben pózolt, engem ez a kép teljesen összezavart. Fogalmam sem volt, hogy mindez mit akar nekem mondani nőként, lányként.

A bejegyzés trackback címe:

https://agirlinherthirties.blog.hu/api/trackback/id/tr4714444820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.12.07. 23:16:15

A női szexualitást, vizsgálni és a a nőként létezni (princípiumától) elválasztva, vizsgálni, tipikus fizikalista politológusi hiba.

Tehát két liba konszenzusra jutott és helyre állt az univerzum egyensúlya, meg ahogyan ezt a Móricka elgondolta.

Sir Gombóc 2018.12.08. 19:47:22

@Jakab.gipsz: eltekintve most attól, hogy sokszor túl van tolva a feminizmus és ezt többet árt, te hülye vagy. Az első mondatod úgy értelmetlen, ahogy van. Szerettél volna valami ütőset írni, de csúnyán belekavarodtál...
süti beállítások módosítása